Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe
Foto: Bengt Wilson

Krabbe- og rissalat i kald tomatsuppe

Krabbe, rissalat i kald tomatsuppe går det an? Klart det gjør og det smaker himmelsk. Du må bruke litt tid, men det får du igjen for. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Kok ris som beskrevet på pakken - avkjøl og bland med resten av salatingrediensene.

La blandingen stå og trekke minst ½ time før servering.

Grønnsakene til suppen vaskes og renses. Ha alt i en foodprocessor og kjør til en glatt masse. Smakes til med salt og pepper. La suppen stå kaldt i minst en time før servering.

Bruk en ring eller en porsjonsform til å anrette krabbe- og rissalat pent i midten av en suppetallerken - løft av formen og hell suppen forsiktig rundt.

Pynt salattoppen med friske krydder urter og små salatblader.

Server avkjølt med nybakt brød.

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen