Kremet blåskjellsuppe med bruschetta
Apéritif

Kremet blåskjellsuppe med bruschetta

Kremet blåskjellsuppe er supert å servere når du får besøk. Den er enkel å lage og gjestene blir garantert veldig fornøyde.

Fremgangsmåte

  1. Vask blåskjellene, sjekk at det ikke er noen som åpner seg etter de har vært i kaldt vann. Da må de kastes.
  2. Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk 2 sjalottløk og sviss dette litt i kjelen.
  3. Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 min.
  4. Ha i alle blåskjellene (husk å bruke en stor kjele. Om ikke må du gjøre denne operasjonen i to omganger).
  5. Når blåskjellene åpner seg, rist litt på kjelen for å være siker på at alle er åpnet. Men blåskjellene må ikke stå for lenge og dampe, da blir de seige. Det er kun snakk om totalt 5-10 min. Ta ut blåskjellene fra kraften, og sil kraften.
  6. Sausen:
  7. Kutt resten av løken og stek den i kjelen, fyll på med resten av vinen, reduser i 3-4 min, ha i fløten og blåskjellkraften.
  8. La dette stå og kose seg og tykne i 15 min. Smak til med salt og pepper.
  9. Bruschetta: Skråskjær baguetter i skiver, lag en blanding med hvitløk og smør som du smører på bruschettaen før du rister den lett i ovnen.

Tips: Legg en bruschetta på toppen av hver tallerken.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper å ta med på tur

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her