Kremet blåskjellsuppe

Kremet blåskjellsuppe

Kremet blåskjellsuppe er supert å servere når du får besøk. Den er enkel å lage og gjestene blir garantert veldig fornøyde.

Fremgangsmåte

Skråskjær baguetter i skiver, lag en blanding med løk og smør som du smører på bruschettaen før du rister den lett i ovnen.

Vask blåskjellene, sjekk at det ikke er noen som åpner seg etter de har vært i kaldt vann. Da må de kastes.

Bruk en vid kjele, ha i olje og hakk 2 sjalottløk og sviss dette litt i kjelen. Ha i halvparten av hvitvinen, og la denne redusere seg i 3 min. Ha i alle blåskjellene (husk å bruke en stor kjele. Om ikke må du gjøre denne operasjonen i to omganger). Når blåskjellene åpner seg, rist litt på kjelen for å være siker på at alle er åpnet. Men blåskjellene må ikke stå for lenge og dampe, da blir de seige. Det er kun snakk om totalt 5-10 min. Ta ut blåskjellene fra kraften, og sil kraften.

Sausen:
Kutt resten av løken sviss disse i kjelen, fyll på med resten av vinen, reduser i 3-4 min, ha i fløten og blåskjellkraften. La dette stå og kose seg i 15 min. Smak til med salt og pepper.
 

Server dette som på bildet, legg en bruschetta på toppen.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av melk.no

4
4/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen