Kremet polenta med taleggio og skogsopp
Foto: Olha_Afanasieva

Kremet polenta med taleggio og skogsopp

Svært få ting er så innbydende og deilig som kremet polenta. Med skogens sopp og taleggio blir dette et av høstens mest etterlengtede måltider. At middagen er unnågjort på et blunk er heller ikke å forakte.

Fremgangsmåte

Stek soppen i 3-4 omganger, i olivenolje på medium-høy varme i en stor stekepanne. Smak til med salt og pepper. Skru varmen ned til medium, og stek sjalottløk og hvitløk blank. Ha soppen tilbake i pannen, tilsett hvitvin og kok ut. Tilsett en håndfull salvieblader og stek videre i et minutt. Hold soppblandingen varm mens du lager polenta.

Lag polenta ved å koke opp kraft.  Rør inn polentaen litt etter litt, og kok polentaen under konstant omrøring til den er myk, ca fem minutter. Ha i mer væske om nødvendig, konsistensen skal være som rømmegrøt. Trekk kjelen av platen, ha i smør og taleggio, og rør polentaen kraftig slik at den blir luftig og silkemyk. Smak til med salt og hvit pepper.

Server polentaen straks i dype skåler, toppet med soppblandingen og et dryss trøffelolje. 

Her finner du flere fristende vegetaroppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen