Kveite i høstfarger
Foto: Eksportutvalget for fisk

Kveite i høstfarger

Ingredienser
4 porsjonsstykker kveite (fileter eller skiver)
½ sitron
evt: 8 skiver spekeskinke (eller bacon)
Rød pesto:
6-8 soltørkede tomater i olje
25 g pinjekjerner
2 fedd hvitløk
5-6 ss olivenolje
2-3 ss presset sitronsaft
salt og pepper
Tomat- og bringebærsalsa:
500 g gule cherrytomater
150-200 g friske bringebær
2 sjalottløk
4 ss bringebæreddik
4 ss olivenolje
basilikum
Basilikumsaioli:
2 fedd hvitløk
1 liten "neve" basilikumblader
½ ts salt
1 ss sitron
1 ts sennep
2 eggeplommer
1½ dl olivenolje
Potetspidd:
12-16 mandelpoteter
maldonsalt
pepper
olivenolje

Fremgangsmåte

Legg kveitestykkene i en smurt ildfast form og klem sitronsaft over dem.

Pesto:
Kjør tomater, pinjekjerne, hvitløk og olje til en glatt røre med stavmikser eller foodprosessor, og smak til med sitron, salt og pepper.

Smør pestoen over kveiteskivene. Settes ovnen ca 180 grader i 15-20 minutter. Pynt med litt basilikum før servering.

Varm tomat- og bringebærsalsa:
Skjær et kryss i hver tomat og dypp dem raskt i kokende vann. Flå dem. Ha tomatene i en liten ildfast form.

Hurtigstek strimlet sjalottløk, så den er litt myk. Bland løken med tomatene.

Lag vinaigrette av bringebæreddik og olivenolje. Hell vinaigretten over tomatene og ha på litt maldonsalt og nykvernet pepper.

Varmes i ovnen ca 5 minutter sammen med kveiteskivene (tomatene må fortsatt være hele og faste). Før servering blandes friske bringebær og hakket frisk basilikum inn i tomatene.

Basilikumsaioli:
Finmos hvitløk, salt og basilikum i morter (evt stavmikser). Rør inn sitron, sennep og eggeplommer. Oljen piskes inn i blandingen ved å helle forsiktig i en tynn stråle.
Potetspidd:
Tre små nypoteter eller mandelpoteter på bløtlagte trepinner og legg dem på et stekebrett. Pensle olje over og dryss på godt med maldonsalt og pepper. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til potetene er litt gyldne (kan stekes sammen med fisken, men trenger da litt lenger tid).

Server gjerne fiskeretten med et par skiver sprøstekt spekeskinke eller bacon, men det er ikke absolutt nødvendig.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Randi Sørli Røine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her