Kveite i høstfarger
Foto: Eksportutvalget for fisk

Kveite i høstfarger

Ingredienser
4 porsjonsstykker kveite (fileter eller skiver)
½ sitron
evt: 8 skiver spekeskinke (eller bacon)
Rød pesto:
6-8 soltørkede tomater i olje
25 g pinjekjerner
2 fedd hvitløk
5-6 ss olivenolje
2-3 ss presset sitronsaft
salt og pepper
Tomat- og bringebærsalsa:
500 g gule cherrytomater
150-200 g friske bringebær
2 sjalottløk
4 ss bringebæreddik
4 ss olivenolje
basilikum
Basilikumsaioli:
2 fedd hvitløk
1 liten "neve" basilikumblader
½ ts salt
1 ss sitron
1 ts sennep
2 eggeplommer
1½ dl olivenolje
Potetspidd:
12-16 mandelpoteter
maldonsalt
pepper
olivenolje

Fremgangsmåte

Legg kveitestykkene i en smurt ildfast form og klem sitronsaft over dem.

Pesto:
Kjør tomater, pinjekjerne, hvitløk og olje til en glatt røre med stavmikser eller foodprosessor, og smak til med sitron, salt og pepper.

Smør pestoen over kveiteskivene. Settes ovnen ca 180 grader i 15-20 minutter. Pynt med litt basilikum før servering.

Varm tomat- og bringebærsalsa:
Skjær et kryss i hver tomat og dypp dem raskt i kokende vann. Flå dem. Ha tomatene i en liten ildfast form.

Hurtigstek strimlet sjalottløk, så den er litt myk. Bland løken med tomatene.

Lag vinaigrette av bringebæreddik og olivenolje. Hell vinaigretten over tomatene og ha på litt maldonsalt og nykvernet pepper.

Varmes i ovnen ca 5 minutter sammen med kveiteskivene (tomatene må fortsatt være hele og faste). Før servering blandes friske bringebær og hakket frisk basilikum inn i tomatene.

Basilikumsaioli:
Finmos hvitløk, salt og basilikum i morter (evt stavmikser). Rør inn sitron, sennep og eggeplommer. Oljen piskes inn i blandingen ved å helle forsiktig i en tynn stråle.
Potetspidd:
Tre små nypoteter eller mandelpoteter på bløtlagte trepinner og legg dem på et stekebrett. Pensle olje over og dryss på godt med maldonsalt og pepper. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter til potetene er litt gyldne (kan stekes sammen med fisken, men trenger da litt lenger tid).

Server gjerne fiskeretten med et par skiver sprøstekt spekeskinke eller bacon, men det er ikke absolutt nødvendig.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Randi Sørli Røine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her