Kveite i romdrakt
Foto: Eksportutvalget for fisk

Kveite i romdrakt

Fremgangsmåte

Del kveita i fire like stykker. Legg små smørklumper på sølvfolie. Legg deretter kveitestykkene på smøret med skinnsiden ned mot smøret (hvis skinnet fortsatt er på). Strø på litt salt og pepper (mengde etter hvor mye smak man ønsker). Pass på så det ikke blir for mye, det skal jo smake fisk.

Legg så squash (2-4 skiver), sopp, gressløk (1 spiseskje), løk (2-5 ringer) og paprika (2-5 ringer) oppå fisken. Topp det hele med to sitronskiver.

Hell til slutt over olivenolje, ca. en spiseskje. Pakk så folien rund fisken og ingredienser. Gjør pakken helt tett. Lag en pakke pr. fiskestykke, slik at det blir en porsjonspakke pr. person.

Fyr opp grillen mens du setter gode mandelpoteter på koking. Fisken skal ligge på grillen i ca 10-13 min, alt etter størrelsen på fisken. Husk at du må bruke lokk for å utnytte varmen.

Som annet tilbehør mener jeg at det er best med kald og god rømme og en frisk salat med ruccola, rapid, lollo, ekeblad, etc. med litt olje, salt og pepper over + litt presset sitron. I tillegg kan man lage noen grillspidd med resten av grønnsakene.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Håkon Wøllo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her