Kveite i romdrakt
Foto: Eksportutvalget for fisk

Kveite i romdrakt

Fremgangsmåte

Del kveita i fire like stykker. Legg små smørklumper på sølvfolie. Legg deretter kveitestykkene på smøret med skinnsiden ned mot smøret (hvis skinnet fortsatt er på). Strø på litt salt og pepper (mengde etter hvor mye smak man ønsker). Pass på så det ikke blir for mye, det skal jo smake fisk.

Legg så squash (2-4 skiver), sopp, gressløk (1 spiseskje), løk (2-5 ringer) og paprika (2-5 ringer) oppå fisken. Topp det hele med to sitronskiver.

Hell til slutt over olivenolje, ca. en spiseskje. Pakk så folien rund fisken og ingredienser. Gjør pakken helt tett. Lag en pakke pr. fiskestykke, slik at det blir en porsjonspakke pr. person.

Fyr opp grillen mens du setter gode mandelpoteter på koking. Fisken skal ligge på grillen i ca 10-13 min, alt etter størrelsen på fisken. Husk at du må bruke lokk for å utnytte varmen.

Som annet tilbehør mener jeg at det er best med kald og god rømme og en frisk salat med ruccola, rapid, lollo, ekeblad, etc. med litt olje, salt og pepper over + litt presset sitron. I tillegg kan man lage noen grillspidd med resten av grønnsakene.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Håkon Wøllo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her