Kveite i romdrakt
Foto: Eksportutvalget for fisk

Kveite i romdrakt

Fremgangsmåte

Del kveita i fire like stykker. Legg små smørklumper på sølvfolie. Legg deretter kveitestykkene på smøret med skinnsiden ned mot smøret (hvis skinnet fortsatt er på). Strø på litt salt og pepper (mengde etter hvor mye smak man ønsker). Pass på så det ikke blir for mye, det skal jo smake fisk.

Legg så squash (2-4 skiver), sopp, gressløk (1 spiseskje), løk (2-5 ringer) og paprika (2-5 ringer) oppå fisken. Topp det hele med to sitronskiver.

Hell til slutt over olivenolje, ca. en spiseskje. Pakk så folien rund fisken og ingredienser. Gjør pakken helt tett. Lag en pakke pr. fiskestykke, slik at det blir en porsjonspakke pr. person.

Fyr opp grillen mens du setter gode mandelpoteter på koking. Fisken skal ligge på grillen i ca 10-13 min, alt etter størrelsen på fisken. Husk at du må bruke lokk for å utnytte varmen.

Som annet tilbehør mener jeg at det er best med kald og god rømme og en frisk salat med ruccola, rapid, lollo, ekeblad, etc. med litt olje, salt og pepper over + litt presset sitron. I tillegg kan man lage noen grillspidd med resten av grønnsakene.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Håkon Wøllo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her