Kveite i romdrakt
Foto: Eksportutvalget for fisk

Kveite i romdrakt

Fremgangsmåte

Del kveita i fire like stykker. Legg små smørklumper på sølvfolie. Legg deretter kveitestykkene på smøret med skinnsiden ned mot smøret (hvis skinnet fortsatt er på). Strø på litt salt og pepper (mengde etter hvor mye smak man ønsker). Pass på så det ikke blir for mye, det skal jo smake fisk.

Legg så squash (2-4 skiver), sopp, gressløk (1 spiseskje), løk (2-5 ringer) og paprika (2-5 ringer) oppå fisken. Topp det hele med to sitronskiver.

Hell til slutt over olivenolje, ca. en spiseskje. Pakk så folien rund fisken og ingredienser. Gjør pakken helt tett. Lag en pakke pr. fiskestykke, slik at det blir en porsjonspakke pr. person.

Fyr opp grillen mens du setter gode mandelpoteter på koking. Fisken skal ligge på grillen i ca 10-13 min, alt etter størrelsen på fisken. Husk at du må bruke lokk for å utnytte varmen.

Som annet tilbehør mener jeg at det er best med kald og god rømme og en frisk salat med ruccola, rapid, lollo, ekeblad, etc. med litt olje, salt og pepper over + litt presset sitron. I tillegg kan man lage noen grillspidd med resten av grønnsakene.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Håkon Wøllo

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her