- Kveite:
Pensle kveitefileten med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill kveitefileten på direkte varme til den har en kjernetemperatur på 45 °C, da er kveitefileten saftig og perfekt. - Eplesirup:
Kok eplejuice og sukker til det begynner å tykne. Husk at sirupen tykner mer når den blir kald. Avkjøl sirupen. Smak til med limesaft. Sirupen skal være både søt og syrlig. - Riv grønnkålen i grove biter og vend inn i eplesirupen. La grønnkålen marinere i 1 time før den serveres.
- Servering:
Server den grillede kveitefileten med marinert grønnkål og eplesirup. Jeg har i tillegg toppet kveita med kapers og rødløk som jeg har vendt i olivenolje, salt og pepper. En skje med ørretrogn tilfører både litt ekstra salt og fantastisk farge til retten. Denne retten kan gjerne serveres med poteter som du baker i folie på grillen – med dill, smør og sitron – til de er møre.
Oppskriften er hentet fra kokeboken Glød, Jan Ivar Nykvist (Gyldendal). Den er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Mange oppskrifter med kveite finner du her
Gode råd og tips om grilling finner du her