Kveitefilet med grønnkål og eplesirup
Jan Ivar Nykvist

Kveitefilet med grønnkål og eplesirup

Grillkongen Jan Ivar Nykvist vil ha oss til å grille året rundt. Som med denne velsmakende og lettlagete kveiteretten.

Fremgangsmåte

  1. Kveite:
    Pensle kveitefileten med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill kveitefileten på direkte varme til den har en kjernetemperatur på 45 °C, da er kveitefileten saftig og perfekt.
  2. Eplesirup:
    Kok eplejuice og sukker til det begynner å tykne. Husk at sirupen tykner mer når den blir kald. Avkjøl sirupen. Smak til med limesaft. Sirupen skal være både søt og syrlig.
  3.  Riv grønnkålen i grove biter og vend inn i eplesirupen. La grønnkålen marinere i 1 time før den serveres.
  4. Servering:
    Server den grillede kveitefileten med marinert grønnkål og eplesirup. Jeg har i tillegg toppet kveita med kapers og rødløk som jeg har vendt i olivenolje, salt og pepper. En skje med ørretrogn tilfører både litt ekstra salt og fantastisk farge til retten. Denne retten kan gjerne serveres med poteter som du baker i folie på grillen – med dill, smør og sitron – til de er møre.

 Oppskriften er hentet fra kokeboken Glød, Jan Ivar Nykvist (Gyldendal). Den er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015.

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Mange oppskrifter med kveite finner du her

Gode råd og tips om grilling finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Ivar Nykvist

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her