Kylling- og grønnsakswok med hjemmelaget saus
Apéritif

Kylling- og grønnsakswok med hjemmelaget saus

Finn frem woken og tryll frem denne lekre og smakfulle retten med kylling og grønnsaker og med hjemmelaget saus til.

Fremgangsmåte

  1. Varm litt olje i en wokpanne eller en dyp stekepanne og stek kyllingbitene på forholdsvis høy temperatur til de er nesten gjennomstekt. Ta dem ut av pannen og hold dem varme.
  2. Varm opp pannen igjen med resten av oljen og fres grønnsakene raskt sammen. Tilsett de harde grønnsakene først og sukkerterter og vårløk til sist.
  3. Tilsett strimlet kyllingfilet, soyasaus og woksaus. Stek til alt er gjennomvarmt. Dryss over hakkede urter.
  4. Server gjerne upolert ris eller fullkornsnudler til.

Hjemmelaget woksaus:
Rør alle ingrediensene sammen og tilsett i woken når grønnsakene er møre. Om sausen blir for tykk kan den tynnes med litt vann.

Tips:
Pass på å steke litt og litt av gangen slik at ingrediensene blir stekt og ikke koker. Legg til side etter hvert som det er ferdig og ha alt oppi woken til slutt i det du har i sausen.

Her kan du selvfølgelig bruke dine favorittgrønnsaker.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her