Kyllingspyd med cæsarsalat
Foto: Matprat/Alf Börjesson

Kyllingspyd med cæsarsalat

Lag grillspyd av kylling og kombiner det med Cæsarsalat. Det løfter retten noen ekstra hakk. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Kyllingen:
Finhakk hvitløk og chilipepper og fres det i litt olje i en stekepanne. Tilsett resten av ingrediensene til grillsausen.

La det koke litt inn til en kraftig saus.

Sausen kan gjerne lages ferdig på forhånd og oppbevares på glass i kjøleskap. Den kan også kjøpes ferdig i velassorterte supermarkeder eller asiatiske dagligvareforretninger.

Skjær kyllingfiletene i biter og træ dem inn på grillspyd. Pensle med litt av hoi-sin-sausen. Har du tid, kan du la kyllingbitene marinere en stund i sausen før du griller eller steker dem.

Pass på at varmen ikke er for sterk slik at kjøttet blir brent. Stek spydene i panne eller på grill noen minutter på hver side. Pensle med mer saus under steking.

Salaten:
Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en food-processor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, som når du lager majones.

Vask, tørk og riv salaten i biter. La noen blader være hele. Ha salaten i en salatbolle, eventuelt i porsjonsboller, og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.

Server kyllingspydene med cæsarsalat og gjerne ristet brød med hvitløkpasta.

Hvitløkspasta:
Sett ovnen på 225 grader.

Legg hele hvitløk med skall i en liten ildfast form. Hell over litt olivenolje og legg eventuelt på noen timiankvister.

Bak i ovn i ca 15 minutter eller til hvitløkfeddene kjennes myke.

Skjær et snitt i hvitløkfeddene og klem ut innholdet. Mos det med en gaffel og spe med litt olje. Smak til med salt og pepper.

Kylling er godt på grillen

Se alle de gode grilltipsene her

Her finner du veldig mange oppskrifter med kylling

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 
- det er selvfølgelig gratis.

 

 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 36 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen