Laks med dillkrem
Foto: TINE

Laks med dillkrem

Bruker du varmrøkt laks eller ørret, kan fisken serveres kald eller lun. Bruker du fersk filet må fisken stekes først.

Fremgangsmåte

Dillkrem:
Bland crème fraîche med dill og sitronskall. Rør i salt og pepper.

Sett kremen kaldt slik at det får trekke en stund.

Fisk:
Fersk laks saltes og pepres før den stekes.

Stek i smør på høy varme, ca. 2 minutter på hver side. La fisken stekes ferdig på ettervarmen, dermed sikrer du at den ikke blir tørr.

Varmrøkt fisk serveres kald. Du kan også lunke litt på den i pannen om du ønsker.

Grønnsakene:
Snitt purre og hvitløk tynt, og skjær agurken i biter.

Varm smør i en stekepanne og stek purre og hvitløk lett.

Ha i agurk, ruccola, spinat og revet sitronskall. Varm til spinaten faller sammen.

Krydre med salt og pepper og smak til.

Server grønnsakene til laksen sammen med den friske dillkremen.

Tips: Blir det noe i gjen smaker både dillkrem og varmrøkt fisk fantastisk på brødskiven.

Flere oppskrifter med rød fisk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av TINE

5
5/5 etter 23 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen