Lakseruller (maki)
Foto: Charmaine Cheung

Lakseruller (maki)

Maki sushi med laks, gressløk og ferskpresset sitron er en herlig kombinasjon av både farge og smak. Det er enkelt å lage, og ikke minst hyggelig å lage sammen med andre.

Fremgangsmåte

Kutt laksen i tynne, store skiver. Ha litt salt på laksen.

Ha plastfilm på bambusmatten før du starter med å lage makirullen. Spre halvparten av  sushirisen utover den ru siden av noriarket (ca ½ cm tykt).

Legg gressløken i midten og rull makien sammen.

Spre lakseskivene utover plastfilmen slik at de dekker ca 20x20 cm, legg på makirullen med gressløk og rull sammen.

Kutt makien i åtte deler og server med ingefær og sitron-soyasausen.  

Husk: All fisk som skal nytes rå skal fryses i minst to dager før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.

Les denne artikkelen om sushi

Slik lager du sushi hjemme

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fiskFoto:Takashi Okuzumi

4
4/5 etter 54 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen