Lammesadel med avokadosalat og vinaigrette av granateple
Weber

Lammesadel med avokadosalat og vinaigrette av granateple

Har du ikke forsøkt å lage lammesadel som er det bakerste stykket av ryggen på lam? Når du griller den kan vi love deg en herlig middag med tilbehøret vi anbefaler.

Fremgangsmåte

Avokadosalat:
Skjær avokadoen i to, fjern stenen og skjær kjøttet i skiver. Skyll salat og urter. Skrell og skjær rødløken i ringer. Bland salat, urter, avokadoskiver, løk, revet parmesan og ristede peanøtter.

Vinaigrette av granateple:
Fjern granateplefrøene fra fruktkjøttet, og sørg for at du fjerner den gule membranen fra frøene. Bland granateplefrøene med olje og balsamicoeddik. Smak til med salt og pepper.

Grilling av lammesadel:
Fjern eventuelle sener og uønsket fett fra lammesadlene. Pensle dem med olje, og krydre med sitronpepper og salt. .

Klargjør grillen for indirekte varme, omtrent 180-190° C.

Plasser lammesadlene på den ene siden av grillristen, og brun dem over direkte varme. Flytt dem inn på midten av risten, og sett inn iGrill-føleren i midten av kjøttet. Still inn til ønsket kjernetemperatur på 58° C for middels stekt/blodig. Det kan ta 20-25 minutter. Husk å ha igjen lokket på grillen.

Ta av kjøttet og la det hvile i 10 minutter på et skjærebrett før du skjærer det opp.

Server det oppskårne lammekjøttet med avokadosalat og vinaigrette av granateple.

Oppskrifter med lam på grillen

Mange herlige oppskrifter med lam

Gode tips om grilling

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Weber

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her