Skiver av lammelår med stekte poteter
Aperitif

Skiver av lammelår med stekte poteter

En saftig skive av lammelåret trenger egentlig bare poteter ved siden av. Får du ikke tak i lammelårskiver, kan du bruke koteletter. De trenger normalt litt kortere varmebehandling.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 220° C. Finhakk hvitløken. Skrell og skjær potene i terninger. Ha i en ildfast form med 2 ss smør/margarin. Dryss over halvparten av den finhakkete rosmarinen, hvitløken, salt og pepper. Stekes i ovn ca. 20 minutter.

Krydre lammeskivene med salt, pepper og resten av rosmarinen. Stek dem i 1 ss smør/margarin i varm panne ca. 2 minutter på hver side. Legg lammeskivene over i den ildfaste formen sammen med potetene og stek det ytterligere i ca. 10 minutter.

Tips:
Om du liker timian bedre enn rosmarin, er det et godt alternativ.

Server gjerne med en frisk salat.

Lyst på en annen rett med lammelår så se her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her