Lasagne med gorgonzola og valnøtter
Foto: ivanmateev

Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Lasagne føles ekstra luksuriøs når den lages uten kjøtt, og med gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker.

Fremgangsmåte

  1. Fyll: Kok ertene i saltet vann. Vask brokkolien, skjær stilken i skiver og toppen i biter.
  2. Stek sjalottløken i panne med litt smør. Når den får farge, tilsett brokkolien og litt salt.
  3. Fres i noen minutter på høy varme.
  4. Tilsett ertene og ta pannen av platen.
  5. Hvit saus/bechamel: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
  6. Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
  7. Lasagne: Smør en ildfast form og dekk bunnen med hvit saus og en del av grønnsakene.
  8. Legg et lag med ukokte lasagneplater og dekk til med grønnsaker, noen biter gorgonzola, hvit saus og litt hakkede nøtter.
  9. Legg 4 lag med vekselvis fyll og lasagneplater. Dekk det øverste laget med grønnsaker og hvit saus.
  10. Strø over parmesanost og gratiner det hele i ovnen på 200 grader i 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter og server med en frisk salat.

Mange flere retter med lasagne du bør prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her