Lasagne med gorgonzola og valnøtter
Foto: ivanmateev

Lasagne med gorgonzola og valnøtter

Lasagne føles ekstra luksuriøs når den lages uten kjøtt, og med gorgonzola, valnøtter og friske grønnsaker.

Fremgangsmåte

  1. Fyll: Kok ertene i saltet vann. Vask brokkolien, skjær stilken i skiver og toppen i biter.
  2. Stek sjalottløken i panne med litt smør. Når den får farge, tilsett brokkolien og litt salt.
  3. Fres i noen minutter på høy varme.
  4. Tilsett ertene og ta pannen av platen.
  5. Hvit saus/bechamel: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
  6. Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
  7. Lasagne: Smør en ildfast form og dekk bunnen med hvit saus og en del av grønnsakene.
  8. Legg et lag med ukokte lasagneplater og dekk til med grønnsaker, noen biter gorgonzola, hvit saus og litt hakkede nøtter.
  9. Legg 4 lag med vekselvis fyll og lasagneplater. Dekk det øverste laget med grønnsaker og hvit saus.
  10. Strø over parmesanost og gratiner det hele i ovnen på 200 grader i 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter og server med en frisk salat.

Mange flere retter med lasagne du bør prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her