Lasagne Verde Bolognese
Foto: Istock illustrasjonsfoto

Lasagne Verde Bolognese

Fremgangsmåte

Smelt 100 gram smør i en middels varm, middels stor kjele.Tilsett én og én spiseskje hvetemel. Rør godt mellom hver skje. La blandingen koke forsiktig i 2-3 minutter, mens du rører hele tiden.
Tilsett varm melk sakte og mens du visper. La sausen koke i 25 minutter på svak varme mens du fortsatt visper og rører. La sausen koke til den har fått konsistens som tykk krem. Krydre med salt, pepper og muskat. 
 
Bland ostene i en en bolle. 
 
Smelt resten av smøret og smør bunn og sider på en lasagneform som er ca 22 x 28 cm. Stryk drøyt 2 dl hvit saus i bunnen av formen. 
 
Legg 3 lasagneplater i formen slik at de svakt overlapper hverandre. Spre ca 2 dl sauce bolognese jevnt utover. Dryss ca 4 ss av osteblandingen. Repetér 4 ganger. Legg de 3 siste lasagneplatene på toppen. Fordel resten av sausen og resten av osten.
 
Forvarm stekevovnen til 200 grader. Stek lasagnaen øverst i ovnen i 20 minutter eller til osten er blitt gylden. La den hvile 5 minutter før servering.
 
Maten kan lages ferdig i inntil to dager før servering og oppbevares tildekket i kjøleskap. La maten i tilfelle få romtemperatur før den settes i ovnen.
 
Kommentar
Innblandingen av pecorino Romani ga en spennende smaksbredde i sausen!
 
Denne og oppskriften på Sauce Bolognese er hentet fra

Sendt inn av Svein Ringstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her