Lett gravet og sprøstekt ishavsrøye
Inkognito

Lett gravet og sprøstekt ishavsrøye

I denne oppskriften får ishavsrøya smake på cognac. Deretter får den med seg morkler og mye annet godt før du legger den på tallerkenen.

Fremgangsmåte

Renskjær fileter og fjern de små beina. Strø over salt og sukker. La fisken ligge 15 min i romtemperatur. Hell over konjakk og strø på resten av krydderne. Sett fisken kjølig i 4 timer.

Del fisken i fire like store stykker. Varm opp olje i en panne. Stek fisken 2 minutter med skinnet ned. Tilsett en klatt med smør og stek 1 minutt til. Fisken bør være sprø på skinnsiden og rå på toppen.

Rens morkler og forvell dem to ganger i vann. Fres morkler og løk i smør. Tilsett konjakk og tenn på. Hell på kyllingkraften slik at det slukner. Reduser til kyllingkraften tykner. Ha i crème fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Kok aspargesbønner 2-3 min i lettsaltet vann. Ta dem ut og vend dem i smør og sjalottløk.

Anrett fisk på bønner. Legg morkler rundt og bruk noe av stekesjyen fra fisken som saus.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye

Slik skal ekte fish'n chips lages

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Argentina
    Argentina
    Volum: 0.75 l Pris: 159.90 kr Basisutvalget
    81 POENG
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her