Lun byggsalat med beter, hasselnøtter og trøffelvinaigrette
Apéritif

Lun byggsalat med beter, hasselnøtter og trøffelvinaigrette

Salater hører ikke kun sommeren til. Denne lune byggsalaten med grillede beter, stekt sopp og ristede hasselnøtter er proppful av smak og næring. Trøffelvinaigretten gir et ekstra lite smaksløft.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 250C med grillelement.
  2. Start trøffelvinaigretten ved å ha sjalottløk, hvitløk og hvitvinseddik i en liten bolle. La stå i romtemperatur til den skal fullføres.
  3. Kok opp byggris i grønnsaks- eller soppkraft sammen med timian og persillestilker, etter anvisning på pakken. 
  4. Bland sammen olivenolje, knuste hvitløksfedd salt og pepper i en bolle. Vend rødbetene i blandingen, ha over på et stekebrett i et jevnt lag og grill rødbetene til de har fått fine brennmerker, ca 8 minutter. 
  5. Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne til de er gylne, sett til side.
  6. Varm olivenolje i en stor jernpanne og stek aromasoppen gyllen. Tilsett så smør og timiankvast, smak til med salt og pepper og stek videre til smøret brunes. Ha soppen av varmen. 
  7. Fullfør trøffelvinaigretten ved å vispe inn de resterende ingrediensene.  Bland sammen byggris, grillet rødbet, stekt sopp og ristede hasselnøtter i en stor bolle. Hell i trøffelvinaigretten, bland godt og server straks. 

Her finner du flere fristende vegetaroppskrifter

Mange deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her