Kinn Saison Extra

Salater hører ikke kun sommeren til. Denne lune byggsalaten med grillede beter, stekt sopp og ristede hasselnøtter er proppful av smak og næring. Trøffelvinaigretten gir et ekstra lite smaksløft.
Forvarm ovnen til 250C med grillelement.
Start trøffelvinaigretten ved å ha sjalottløk, hvitløk og hvitvinseddik i en liten bolle. La stå i romtemperatur til den skal fullføres.
Kok opp byggris i grønnsaks- eller soppkraft sammen med timian og persillestilker, etter anvisning på pakken.
Bland sammen olivenolje, knuste hvitløksfedd salt og pepper i en bolle. Ved rødbetene i blandingen, ha over på et stekebrett i et jevnt lag og grill rødbetene til de har fått fine brennmerker, ca 8 minutter.
Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne til de er gylne, sett til side.
Varm olivenolje i en stor jernpanne og stek aromasoppen gyllen. Tilsett så smør og timiankvast, smak til med salt og pepper og stek videre til smøret brunes. Ha soppen av varmen.
Fullfør trøffelvinaigretten ved å vispe inn de resterende ingrediensene. Bland sammen byggris, grillet rødbet, stekt sopp og ristede hasselnøtter i en stor bolle. Hell trøffelvinaigretten, bland godt og server straks.
Her finner du flere fristende vegetaroppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Apéritif