Del opp lutefisken i serveringsstykker. Bland den finhakkede hvitløken og hvitløken med saltet.
Gni lutefiskstykkene med løksaltet og pakk dem inn i en stekepose. Bak lutefisken i ovn ved 175 grader i ca 15 minutter. La den få hvile et par minutter før servering.
Ha i buljong og kok i 20 minutter før du tilsetter ertene og koker videre i 5 minutter.
Rør inn fløten og mos blandingen til en jevn saus med en stavmikser eller i en blender. Sil sausen og smak til med salt og pepper.
Smak til med revet sitronskall og la blandingen stå kjølig i 20 minutter.
Pynt med kapers og server ved siden av lutefisken og den grønne sausen.
Tips1: Ønsker du en litt fastere lutefisk kan du legge fiskestykkene i grovt salt i 20 minutter. Skyll av saltet, tørk fisken og gni den inn med hvitløkssaltet.
Tips2: I lutefisksesongen får du kjøpt porjonspakker med lutefisk. Det forenkler tilberedningen mye.
Oppskrifter på både klassisk og litt mer oppfinsom lutefisk
Slik koker du lutefisk perfekt
Slik bruker du lutefiskrestene
Verdens beste ertestuing til lutefisken
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig