Mini pølseruller
Foto: OksanaKiian

Mini pølseruller

Mini pølseruller er en spennende og delikat måte å nyte pølser på. Sammen med fiken- og tomatchutney er dette en herlig smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180ºC med varmlufts funksjon. 
  2. Varm olivenoljen i en stakepanne på middels-lav varme. Tilsett løken, og stek førsiktig til de er gyllene, ca 20 minutter.
  3. Tilsett salvie, og stek i to minutter til. Spre blanding ut på et brett som du plaserer i fryseren til blandingen er avkjølt, ca 10 minutter.
  4. Mens du venter på at blandingen skal avkjøles, split opp pølsen og skvis ut pølsekjøttet i en stor bolle.
  5. Ha i brødsmuler, ferskrevet muskatnøtt salt, og løkblandingen. Miks blandingen godt sammen med rene hender, og sett til side.
  6. Legg butterdeigplatene på en melet overflate.
  7. Fordel pølseblandingen på hver av platene, bruk hendene til å forme en lang pølse på midten av hver.
  8. Bland sammen egg og melk i liten skål, og børst kantene av butterdeigen med eggeblandingen.
  9. Brett den ene enden over den andre, og forsegl med en gaffel.
  10. Børst utsiden av pølsene med eggeblandingen.
  11. Del hver av pølsene i 5 biter og stek i ovnen til de er gyllene, ca 25 minutter. 

Server med fiken- og tomatchutney eller ketchup til de små

Mange oppskrifter med pølser finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her