Moules Basis blåskjellgryte

Moules Basis blåskjellgryte

Fremgangsmåte

Vær generøs - kjøp inntil 1 kg Norske Dyrkede Blåskjell pr gjest. Oppbevar skjellene kjølig og mørkt (tildekket).

Kun levende skjell skal brukes. De skjellene som gaper litt, vil lukke seg om du gir de et lite kakk. Tviler du så legg dem i vann. Kast de som ikke lukker seg.

Ha blåskjellene i en kjele sammen med løk, purre, selleri og smør/olje. Bruk sterk varme, da går det raskt. Sett på lokk.

Etter 3-4 minutter ristes kjelen 3 ganger, slik at de underste skjellene kommer opp. Damp videre 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg og server straks. Når skjellene åpner seg kan du tilføre den smaken du ønsker. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.

Tips:  Majones eller aioli og pommes frites brukes som tilbehør. Nystekt loff smaker også godt.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen