Norsk Kongekrabbe på avocadoterte med lun fennikel
Geir Skeie,bidrag til Årets Kokk 2006

Norsk Kongekrabbe på avocadoterte med lun fennikel

Fremgangsmåte

Kjør avokadoen på foodprosessor sammen med limejuice, limeskall, koriander, brent chili, hvitløk og smak til med salt og pepper. Monter med olivenolje.

Rens kongekrabben. Stek de tykkeste delene i olje og ha smør i pannen på slutten. Resten av klørne steikes også med. De tynneste delene av klørne kuttes i tynne skiver, mens de tykkeste delene kuttes i tjukke skiver.

Pak choyen sauteres lett i en panne med litt olje og et hvitløksfedd. Legges opp sammen med de tynne klørne og toppes med finkuttet fennikel og eple marinert i sitron.

Epleskum lages ved å sautere sjalottløk. Ha på eplejuice, reduser til halvparten. Tilsett fløte, kok opp og smak til med sitron og salt og montere med litt smør. Skummes ved servering og has over krabbesalaten.

Koriander kjøres i blender til en fin pure sammen med olje. Pureen kokes opp og siles.

Soyaen bør marineres med chili, ingefær, lime og koriander over natten.

Flere oppskrifter med kongekrabbe .

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Geir Skeie,bidrag til Årets Kokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her