Nøttesekker
Foto:

Nøttesekker

Mangle liker ikke julekaker fordi de er så tørre. Disse små knyttene er sprø utenpå og myke inni. Og ikke minst er de veldig raske å lage nå bare noen dager før jul.

Fremgangsmåte

Bland rosiner, tranebær og rom i en skål, og la stå i en time. Finhakk nøttene. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet (bortsett fra egget). Del butterdeigen i 8 like store emner. Fordel fyllet på deigemnene. Trykk sammen til en "sekk". Sett på plate med bakepapir.

Pensle "sekkene" med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Sikt over melis før servering. Smaker best når de er lunkne.

Her finner du mange deilige oppskrifter på kaker

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen