Omelette norvègienne

Omelette norvègienne

Omelette norvègienne er faktisk navnet som brukes i Frankrike for denne klassiske desserten. Årsaken til at «Norge» blandes inn er at under marengslokket befinner det seg iskrem. Desserten ser ut som et isfjell.

Fremgangsmåte

Del et sukkerbrød i to. Legg den ene halvparten på et fat. Den andre halvparten kan fryses til senere.

Pisk eggehvitene halvt stive. Tilsett litt og litt melis under omrøring til massen er blitt en blank og seig marengs.

Legg halvparten av bærene på sukkerbrødbunnen. Fordel skiver av iskrem over og dekk hele kaken godt med marengsen, også ned på sidene.

Hvis du ikke skal steke kaken med en gang, kan den oppbevares i fryseren i mellomtiden.

Sett kaken i stekeovnen ved 250-300 °C i 5 - 10 minutter, til lokket er gyllent (følg med - det går fort). Pynt med bær. Kaken må serveres straks.

TIPS 1:Har du en skibrenner for hånden, kan den godt brukes til å steke marengsoverflaten. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Du kan godt drysse ristete hakkete nøtter over marengsen før den skal i ovnen. Se flere nyttige kokketips

En nøttebunn som denne fungerer veldig godt

Har du lyst på en annen dessert finner du veldig mange her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Melk.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen