Orecchiette med burrata, ovnsbakte tomater og mandelpesto
Apéritif

Orecchiette med burrata, ovnsbakte tomater og mandelpesto

Orecchiette betyr "små ører" på italiensk og beskriver utseende til denne pastatypen. Kombinert med få og smaksrike ingredienser er dette en herlig rett fra det sør-italienske kjøkkenet.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 120°C

Bland sammen cherrytomater, extra virgin olivenolje og oregano i en bolle. Smak til med salt og pepper. Ha tomatene over på et stekebrett med bakepapir og bak tomatene til det er tørket ut, tar ca 90 minutter.

Lag mandelpesto ved å knuse mandler, basilkumblader og en klype salt i en morter. Tilsett litt olivenolje litt etter litt til pestoen kommer sammen. Det kan hende du ikke trenger hele 3 spiseskjeer. Tilsetter du for mye oliven olje kan pestoen fort få en uappetittelig sort farge. Når pestoen har kommet sammen til en paste, tilsett parmesan og sett til side.

Lag orechiette ved å forme melet til et lite tårn på en ren kjøkkenbenk. Lag et lite søkk i melet og tilsett litt og litt vann, mens du blander inn mel fra sidene av tårnet med en gaffel til du har en deig. Strø litt mel over kjøkkenbenken og elt for hånd til du har en glatt og fast deig, ca 10-15 minutter.  Pakk deigen i plastfolie og la hvile i romtemperatur i 30 minutter. 

Del deigen i fire og la den resterende deigen være tildekket av plast så den ikke tørker ut. Rull deigen ut til en lang pølse, ca 1 cm i diameter, og kutt den i 1 cm lange biter. Pass på at benkeplaten har godt med mel på seg.  Form orechiette ved å Legg pastabiten horisontalt mot deg med den flate siden opp. Dytt en smørkniv i kanten lengst fra deg og dra kniven mot deg, slik at deigen krøller seg rundt og over kniven. Dytt forsiktig deigen av kniven og brukt tomlene til å vrenge "øret." Ha over på et melet brett. Fortsett til du har formet all pastadeigen. 

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann. Kok orchiette al dente, ca 3 minutter. Hell av pastavannet og ha pastaen tilbake i kjelen sammen med pestoen og bland godt sammen. Rør inn de ovnsbakte tomatene og burrataen. Server umiddelbart med ekstra frisk basilikum. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her