Østers med vinterrabarbra og lodderogn
Foto: jackiphilleo

Østers med vinterrabarbra og lodderogn

Få ting er så sensuelt og deilig som østers. Denne ekstra luksuriøse oppskriften kombiner østersens delikate smak av friskt hav og mineraler med sødmefylt vinterrabarbra og frisk salt lodderogn. Dette er pur nytelse.

Fremgangsmåte

Lag mignonette ved å  koke opp vineddik, sukker, salt og rosè pepper i en smørsmelter eller liten kjele. Tilsett vinterrabarbara og sjalottløk. Plasser i kjøleskapet til mignonetten er avkjølt, gjerne dagen i forveien.

Åpne østersen og anrett på et fat med is. Server østersen med mignonette med vinter-rabarbra, lodderogn og finhakket gressløk. 

Slik åpner du østers

Er du usikker på hvordan du åpner østers, følg denne beskrivelsen eller spør om en demonstrasjon i butikken:

Brett et kjøkkenhåndkle og legg i hånden. Østersen legges oppi med den flate delen opp og den spisseste enden mot håndleddet. Bruk en god kjøkkenkniv med et kort og kraftig, men spisst knivblad. Før knivbladet inn mellom skjellhalvdelene og kutt av muskelfestet. Muskelen binder altså bunn- og topplokket sammen. Når du løfter av topplokket, vil østersen fortsatt sitte fast i bunnen. Løsne også dette festet. Alternativt, og en litt lettere måte å åpne på, er å gå inn fra spissen. Da må du kutte muskelfestet før du løfter av topplokket. Et godt tips er å ta på seg en grillvott i tillegg eller i stedet for kjøkkenhåndklet. Da unngår du en blodig aften!

Norske østers på verdenstoppen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: rødvin

Lær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her