Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter
Foto: Alf Börjesson

Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter

Denne retten kan du by hvem som helst på. Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter blir en slager. Følg oppskriften og du er garanter sukess.

Fremgangsmåte

Del fisken i fire jevnstore stykker og la dem trekke i saltlake i 8 min.

Risotto:
Fres sjalottløk i olje til den er blank, men ikke brun. Tilsett ris og rør om så riskornene blir blanke av olje.

Hell på hvitvin og la den koke helt inn. Spe med kyllingkraft, én øse om gangen, og la kraften koke inn før neste øse helles på.

Rør inn smør når risen er mør, men fortsatt har en liten hard kjerne. Smak til med salt og pepper og hold risottoen varm.

Skorsonerrøttene:
Skrell røttene og legg dem etter hvert i kaldt vann så de ikke blir mørke. Del dem i passe stykker og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.

Ta røttene opp, tørk dem og brun dem i grillpanne eller stekepanne penslet med olje.

Anretning:
Snitt et lite kryss i bunnen av tomatene og bak dem ved 200 grader i ca 8 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt før du flår dem, deler dem i båter og tar ut innmaten.

Ta fisken opp av saltlaken, tørk den og bak den midt i ovnen til den er knapt gjennomkokt.

Legg opp fisken på varme tallerkner med tomatbåter over og risotto og skorsonerrøtter til.

Tips: Skorsonerrot er en fin grønnsaker som ikke alltid er lett å få tak i. Bruk da persillerot som et godt alternativ.

Lekre kveiteretter finner du her

Les mer om kveita her

Her finner du alle våre risretter

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 35 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen