Ovnsbakt marinert breiflabb
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Ovnsbakt marinert breiflabb

En herlig måte å tilberede breiflabben på som får frem den gode smaken. Oppskriften på marinaden får du med.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Rør sammen ingrediensene til marinaden. Skjær fisken i serveringsstykker og la den ligge i marinaden ca 30 minutter.

Skjær grønnsakene i biter og legg dem i en smurt ildfast form. Legg den marinerte fisken over og fordel marinaden over grønnsakene og fisken.

Sett formen i stekeovn på 200 grader og stek i ca 20 minutter.
 
Server retten med ris, brød og salat ved siden av. Ha gjerne noen båter sitron ved siden av til å klemme over fisken også.
 
Tips: Du kan godt ha andre grønnsaker i formen hvis du ønsker. Fennikel, løk, selleri og gulrot er gode eksempler.
 
Dersom du ikke får tak i breiflabb kan du også bruke en annen fast hvit fisk som steinbit eller kveite.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her