Pai med lammekjøtt
Foto: margouillatphotos

Pai med lammekjøtt

Denne paien smaker helt aldeles herlig. Du lager den på en halvtime og de som spiser den med deg jubler.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 2-3 cm terninger og brun det raskt i stekepannen.

Hakk løken og skjær potet og grønnsaker i terninger. Kok dette ca. 5 minuttet i buljong tilsatt eddik. Ta vare på 2 dl av kokevannet til bruk i sausen.

Lag saus av margarin, mel, buljong og fløte. Smak til med salt og krydder. Bland grønnsaker, kjøtt og erter i sausen. Hell blandingen i en ildfast form, ca. 25 cm i diameter og 4-5 cm dyp.

Kjevle butterdeigplatene til en leiv litt større enn formen og legg den over som lokk. Pensle over med melk og skjær små snitt med en skarp kniv så dampen slipper ut.
Stek ved 200° C ca. 25 minutter.
 

Sendt inn av Matprat.no

1
1/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen