Pai med lammekjøtt
Foto: margouillatphotos

Pai med lammekjøtt

Denne paien smaker helt aldeles herlig. Du lager den på en halvtime og de som spiser den med deg jubler.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i 2-3 cm terninger og brun det raskt i stekepannen.
  2. Hakk løken og skjær potet og grønnsaker i små terninger.
  3. Kok dette ca. 3-5 minutter (avhengig av størrelsen på terningene) i buljong/kraft tilsatt eddik.
  4. Ta vare på 2 dl av kokevannet til bruk i sausen.
  5. Smelt smør i en liten kjele, rør inn mel og spe med kokevann.
  6. Tilsett fløte og muskat og la koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.
  7. Bland grønnsaker, kjøtt og erter i sausen.
  8. Hell blandingen i en ildfast form, ca. 25 cm i diameter og 4-5 cm dyp.
  9. Kjevle butterdeigplatene til en leiv litt større enn formen og legg den over som lokk.
  10. Pensle over med melk og skjær små snitt med en skarp kniv så dampen slipper ut.
  11. Stek ved 180-200° C ca. 25 minutter.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her