Porchetta som alternativ til ribbe
Foto: Wirestock

Porchetta som alternativ til ribbe

Ribbe med italiensk vri er vel verd å prøve. Ikke helt lik vår måte å tilberede den på. Men vi kan love deg at det smaker. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Fjern evt bein fra buklisten ved å snitte opp fra undersiden og lirke dem forsiktig ut, eller få slakteren til å gjøre det.
  2. Legg buklisten med svoren med og legg filetstykket oppå for å måle slik at de har samme lengde.
  3. Overflødig ribbe eller filet skjæres bort.
  4. Varm en panne og tørriste fennikel og chiliflakene raskt.
  5. Ha krydderne i en bolle og avkjøl.
  6. Bland med de øvrige ingrediensene.
  7. Riv appelsinskallet fint oppi bollen og bland godt.
  8. Legg ribben med svorsiden opp. Skjær riller tett i tett i svoren.
  9. Bank svoren med en kjøtthammer for at den skal bli mest mulig mør og dermed sprø under stekingen.
  10. Snu buklisten med svoren ned.
  11. Gni både den og fileten inn med salt og pepper.
  12. Fordel krydderblandingen over begge.
  13. Rull så buklisten fast sammen rundt fileten og bind med bomullstråd.
  14. Dekk med en rent glasshåndkle og sett kaldt til neste dag.
  15. Ta ut to timer før den skal i ovnen.
  16. Sett ovnen på 250 grader.
  17. Gni rullen inn med salt og sett den på et stekebrett.
  18. Etter 40 minutter snur du rullen. Reduser til 150 grader og la stå til den har en kjernetemperatur på 60-65 grader. Det tar ca 1-1,5 timer.
  19. Ta den ut og la hvile i 30 minutter før den skjæres opp.

Tips:
Hvis svoren ikke er sprø, skru varmen opp til 250 grader igjen og la den minst sprø delen eksponeres mest mulig for varmluften.

Server porchetta med rødkål og poteter som med en norsk juleribbe, eller en salat og ovnstekte båtpoteter.  

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?
+

Alsace: Har pinot blanc premier-cru-potensial?

Mer enn en femdel av vinmarksarealet i Alsace er plantet med pinot blanc. Men i regionens hierarki, har druesorten en bunnplassering. Mesteparten av det som dyrkes inngår i den omfattende crémant-produksjonen, men det jobbes med å løfte dens status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat
Dagens rett

Grillet svinenakke smaker fantastisk godt med bacon og ananassalat

Fyr opp grillen og lag denne saftige og smakfulle svinenakken denne helgen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her