Porchetta som alternativ til ribbe
Foto: Wirestock

Porchetta som alternativ til ribbe

Ribbe med italiensk vri er vel verd å prøve. Ikke helt lik vår måte å tilberede den på. Men vi kan love deg at det smaker. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Fjern evt bein fra buklisten ved å snitte opp fra undersiden og lirke dem forsiktig ut, eller få slakteren til å gjøre det.
  2. Legg buklisten med svoren med og legg filetstykket oppå for å måle slik at de har samme lengde.
  3. Overflødig ribbe eller filet skjæres bort.
  4. Varm en panne og tørriste fennikel og chiliflakene raskt.
  5. Ha krydderne i en bolle og avkjøl.
  6. Bland med de øvrige ingrediensene.
  7. Riv appelsinskallet fint oppi bollen og bland godt.
  8. Legg ribben med svorsiden opp. Skjær riller tett i tett i svoren.
  9. Bank svoren med en kjøtthammer for at den skal bli mest mulig mør og dermed sprø under stekingen.
  10. Snu buklisten med svoren ned.
  11. Gni både den og fileten inn med salt og pepper.
  12. Fordel krydderblandingen over begge.
  13. Rull så buklisten fast sammen rundt fileten og bind med bomullstråd.
  14. Dekk med en rent glasshåndkle og sett kaldt til neste dag.
  15. Ta ut to timer før den skal i ovnen.
  16. Sett ovnen på 250 grader.
  17. Gni rullen inn med salt og sett den på et stekebrett.
  18. Etter 40 minutter snur du rullen. Reduser til 150 grader og la stå til den har en kjernetemperatur på 60-65 grader. Det tar ca 1-1,5 timer.
  19. Ta den ut og la hvile i 30 minutter før den skjæres opp.

Tips:
Hvis svoren ikke er sprø, skru varmen opp til 250 grader igjen og la den minst sprø delen eksponeres mest mulig for varmluften.

Server porchetta med rødkål og poteter som med en norsk juleribbe, eller en salat og ovnstekte båtpoteter.  

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her