Pannestekt kveite med jordskokkpuré og spekeskinke
Foto: Kim Holthe

Pannestekt kveite med jordskokkpuré og spekeskinke

Kveite er en av de beste fiskesortene og jordskokk utkonkurrerer det meste som gror nedi jorda. Dermed er det duket for et veritabelt festmåltid.

Fremgangsmåte

Skjær kveiten i serveringsstykker. Varm opp en panne og ha i olje.

Legg fisken i pannen og stek på den ene siden til du ser at fisken er ferdig ca 2/3 opp på siden.

Tilsett litt smør, la det bli varmt i pannen og øs det så over den rå fisken slik at den blir gjennomvarm.

Jordskokkpuré
Skrell jordskokkene og legg dem i sitronvann slik at de ikke blir brune.

Kok jordskokkene møre i vann og mos dem med fløte og smør i en blender eller med stavmikser.

Smak til med salt og litt sitron.

Beurre blanc med nøtteolje
Kok inn finhakket sjalottløk og hvitvin til sirupkonsistens.

Tilsett fløte og visp inn terninger av kaldt smør, litt etter litt. Pass på at det ikke koker, for da vil sausen skille seg.

Smak  til med nøtteolje, salt, pepper og sitron.

Legg  en skive spekeskinke på tallerkenene. Legg over jordskokkpuré og legg fisken på toppen. Legg beurre blanc rundt.

Bland litt ruccolasalat med revet parmesan, sitron, olivenolje, salt og pepper, og legg på fisken.

Tips: Fisken gjerne fisken i saltlake i ti minutter før du steker den, da blir den enklere å ha med å gjøre og den blir skikkelig saftig. 1 dl salt til en liter vann. Tørk godt av fisken før den stekes.

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her