Sett stekeovnen på grillfunksjon eller på 300 grader.
- Del paprikaene i to og legg med skinnsiden opp på et stekebrett. Når skinnet har fått svarte flekker, tar du dem ut og pakker dem inn i matpapir og et kjøkkenhåndkle.
 - La avkjøle. Deretter fjernes skallet lett og paprikaen skjæres i strimler.
 - Vask tomatene i vend dem olivenolje. Legg dem i en ildfast form sammen med hvitløksfedd skåret i tynne skiver. La stå i ca 15 minutter ved 220 grader.
 - Del opp brødet i biter a 2x2 cm. Legg på et bakebrett og sett i ovnen i 5 minutter.
 - Skjær løken i tynne skiver. Bland med finhakkete ansjosfileter, kapers, olivenolje og rødvinseddik.
 - Ha brødterningene i en bolle sammen med tomatene og paprikastrimlene.
 - Ha i finhakker basilikum. Bland godt og hell oljedressingen over.
 - Bland godt nok en gang og smak til med salt, pepper, evt mer olje og eddik. Ha i svarte oliven.
 - La gjerne stå i 15-30 minutter for å trekke.
 
Tips:
Du kan godt tilsette agurk i terninger, hvite bønner og/eller revet pecorino.
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Her finner du flere fristende salater