Panzanella
Foto: bonchan

Panzanella

Denne brødsalaten har sitt opphav i Toscana helt tilbake til 1600-tallet der det var viktig å utnytte gammelt brød. Det kan du gjøre også å få en deilig salat å servere.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på grillfunksjon eller 300 grader.

Del paprikaene i to og legg med skinnsiden opp på et stekebrett. Når skinnet har fått svarte flekker, tar du dem ut og pakker dem inn i matpapir og et kjøkkenhåndkle. La avkjøle. Deretter fjernes skallet lett og paprikaen skjæres i strimler.

Vask tomatene i vend dem olivenolje. Legg dem i en ildfast form sammen med hvitløksfedd skåret i tynne skiver. La stå i ca 15 minutter ved 220 grader. 

Del opp brødet i biter a 2x2 cm. Legg på et bakebrett og sett i ovnen i 5 minutter.  

Skjær løken i tynne skiver. Bland med finhakkete ansjosfileter, kapers, olivenolje og rødvinseddik. 

Ha brødterningene i en bolle sammen med tomatene og paprikastrimlene. Ha i finhakker basilikum. Bland godt og hell oljedressingen over. Bland godt nok en gang og smak til med salt, pepper, evt mer olje og eddik. Ha i svarte oliven.

La gjerne stå i 15-30 minutter for å trekke. 

Tips:
Du kan godt tilsette agurk i terninger, kokte grønne bønner, hvite bønner eller revet pecorino.

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen