Paprikagryte med poteter
Foto: Mariha-kitchen

Paprikagryte med poteter

Denne paprikagryte med poteter er det fart i. Hvor mye avgjør det selv. Paprikapulver finnes i mange styrker, men glem for all del den vanlige paprikaen fra krydderhylla i nærbutikken. Den har ikke nok trøkk.

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i skiver på ca ½ cm tykkelse. Skjær baconskivene i terninger og fres disse lett i pannen. Rens løken, skjær den i ringer og surr disse et øyeblikk i baconfettet.

Smør en ildfast form. Legg i potetskiver, bacon og løk lagvis. Dryss litt salt mellom og legg potetskivene øverst.

Bland paprika i melken og hell blandingen opp i formen. Fordel smørklatter på toppen. La formen stå i ca 50 minutter ved 160 C. Det skulle være tilstrekkelig til at alt blir mørt.

Tips: Du kan godt droppe baconskivene hvis du ønsker en vegetarisk rett. For å få røyksmaken, kan du bruke røykt paprikapulver (spansk) i stedet for den ungarske paprikaen. 

Tips:
I stedet for bacon skal du bruke chorizopølse som er tilnærmet lik pølsen kalt kolbaz som ungarerne bruker. En klype karve hører med og sylteagurk er et «must» til sammen med hvitt landbrød. Slik får du den autentiske smaken av ungarsk potetgryte.

Her finner du mange flere oppskrifter på grønnsaksretter, poteter og salater

Se våre andre oppskrifter med paprikapulver

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her