Paprikasuppe

Paprikasuppe

Fremgangsmåte

Vask og del paprikaen i to. Fjern frøene og legg paprikaen på en plate med skallet opp. Sett ovnen på maksimal varme. Stek til skallet får blemmer. Ta dem ut, dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle og avkjøl dem. Riv skallet forsiktig av. Del paprikaen i grove biter.

Varm oljen i en stekepanne og fres løken til den er gyllen og myk. Tilsett hvitløk og chili, og fres et par minutter til.

Ha løk, hvitløk, chili, paprika og litt av kraften i en blender og kjør blandingen til en fin puré. Ha i resten av kraften, kjør videre og hell suppen over i en kjele. Kok opp og smak til med salt og basilikum.

Server gjerne med grillede paprikabåter.

Sendt inn av Oppskriften er fra boken "Suppe" av Thomas Horne, utgitt på Aschehoug forlag.

4
4/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen