Svinekotelett med salsa og pestopoteter
Foto: VichoT

Svinekotelett med salsa og pestopoteter

Når svinekoteletter møter pesto, mister de det hverdagslige preget. Det gjelder også potetene.

Fremgangsmåte

  1. Salsa: Ha ingrediensene i en blender og kjør til mos. Tilsett mer olje om den er for fast. Smak til med salt og pepper. 

  2. Tips: Om du bruker soltørkede tomater som ikke har vært i olje, legg dem i kokende vann i 10 minutter, for å bløtes. Bruk bløtevannet til å spe med.

  3. Pestopoteter: Skjær potetene i skiver, del dem i to eller behold dem hele om de er små.

  4. Pensle med pesto, dryss og paprikapulver og salt og pepper.

  5. På grillen: ha potetene i en alu-form og stek dem gjennom. I ovn eller panne: Ha potetene i en ildfast form eller stekepanne og stek gjennom. 

  6. Svinekoteletter: Smør pesto på svinekotelettene og grill eller stek dem i pannen med litt olje, på begge sider. Dryss over salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her