Plommekake

Plommekake

Denne plommekaken må du bake. Den er enkel å få til. Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180°C. Bruk en kake- eller paiform. Smør den med litt smør før du legger i bakepapir (slik at det fester seg).

Smelt 2 spiseskjeer med smør og hell i formen på bakepapiret. Dryss over 3 spiseskjeer av det brune sukkeret.

Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene i formen med skinnsiden ned.

Ha resten av smøret, resten av det brune sukkeret og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør i noen sekunder.

Tilsett et egg av gangen og rør godt mellom hver gang.

Tilsett mel og finmalte mandler og kjør igjen.

Hell blandingen over plommene, og stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Avkjøl.

Tips: Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.

Se alt det gode du kan lage med plommer

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

4
4/5 etter 30 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen