Varm opp olje i en stor støpejernsgryte over medium-høy varme. Ha i chorizo og stek til den slipper all oljen og er gyllen, ca 8 minutter. Ta chorizo ut av pannen, men ikke oljen, og sett til side. Ha i løken og stek den blank, ca 5 minutter, før du tilsetter hvitløk, gulrot og selleri og steker til grønsakene er møre, ca 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilsett hvitvin, rør godt og la vinen redusere til halvparten av mengden. Tilsett så kyllingkraft og poteter, og kok møre ca 15 minutter. Ha så i hvite bønner og finsnittet savoykål og kok videre til kålen faller sammen og bønnene er gjennomvarme, ca 2 minutter.
Fordel i skåler og server straks med godt brød og smør.
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig