Posjert kveite med hollandaisesaus og vårgrønnsaker
Foto: Jim Hensley

Posjert kveite med hollandaisesaus og vårgrønnsaker

Denne klassiske retten sørger for ultimat feststemning hver gang den kommer på bordet.

Fremgangsmåte

  1. Legg kveitestykkene i saltlake i 20 minutter. Tørk dem på kjøkkenpapir, og ha på nykvernet pepper. Kok opp vann med litt salt. Ha i fiskestykkene og slå ned varmen etter noen minutter. Det er veldig viktig at vannet ikke koker, for å unngå at fisken blir tørr. La fisken trekke i 8-12 minutter avhengig av tykkelse på stykkene.
  2. Asparges, babygulrøtter og nykål:
  3. Ha litt vann og smøret i bunnen av kjelen og kok opp. Det behøver ikke å dekke asparges og gulrøtter. Kok/damp disse litt først. Legg så kålen oppå de andre grønnsakene og sett på lokk. Damp til du synes grønnsakene er ferdig. De bør ha litt spenst igjen, da er de best.
  4. Hollandaise-saus:
  5. Bland eddik og pepper og kok til nesten alt er fordampet. Tilsett 2 ss vann. Bland reduksjonen i eggeplommene. Pisk over varmt dampende vann i ca 4-8 minutter, til eggeplommene tykner og har fått et volum 2-4 ganger sin opprinnelige størrelse. Tilsett smeltet klaret smør litt etter litt. Hvis sausen blir for tykk, skiller den seg. Tilsett da litt lunket vann. Smak til med sitron og salt og pepper.
  6. Nypoteter med persille:
  7. Kok potetene ferdig i saltet vann. Finhakk persillen. Vend de ferdige potetene i smør og persille.

Tips: Til denne retten bruker vi tykke fileter som kan skjæres i like biter. Tykkelsen er viktig for å holde på saftigheten når de posjeres. Kveite på 7-10 kg er en fin størrelse, men er det mindre fisk fileten er skåret av, trenger den kortere posjeringstid.

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her