Posjert piggvar med røstipoteter og fennikelaroma
Tine

Posjert piggvar med røstipoteter og fennikelaroma

Fremgangsmåte

Ha fisken i en ildfast form og dekk den med hvitvin og vann og ha i laurbær, salt og pepper.

Sett i steketermometer og sett den i ovnen på 200 grader. Fisken er ferdig når den er mellom 50 og 60 grader (i 10-12 minutter).

Tilbehør:
Riv poteter og løk grovt. La potetene ligge i kaldt vann i cirka 20 minutter (så henger de lettere sammen).

Klem ut så mye vann du klarer, bland med løk og form små kaker. Stek på middels varme i ca. fem minutter på hver side i smør og olje.

Skjær fennikelen i skiver og la den trekke i ca. 6-7 minutter i saltet vann og en spiseskje smør.

Saus:
Smelt 150 gram smør. Pisk eggeplommene kraftig med 3 spiseskjeer kaldt vann i en metallbolle (eller kjele).

Kok opp vann i en annen kjele. Ha metallbollen over det varme vannet (ikke i kontakt med vannet), og pisk til eggene får større volum.

Hell i litt og litt av det smeltede smøret. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Anrett fisken med saus, fennikel, potetkaker, lakserogn og frisk estragon.

Her finner du flere deilige retter med piggvar

Og her finner du veldig mange andre fiskeretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Tine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her