Potetgryte thai
Foto: Frukt.no/Marte Garmann

Potetgryte thai

Denne thai-inpirerte potetgryten har alt du ønsker av en thai-rett og er sågar vegansk.

Fremgangsmåte

Skrell poteter i skjær i terninger. Og paprikaen i strimler.

Varm olje i en gryte. Fres løken. Tilsett potetbitene. Stek et par minutter. Ha i currypaste, ingefær, kokosmelk, buljong, chili og tomatpure. Rør rundt og kok opp. Kok til potetene begynner å bli møre, 7-8 minutter.

Skyll linsene godt. Ha i linser og paprikastrimler i siste kokeminutt slik at de blir gjennomvarme. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Ha i mer væske om gryta blir for tykk. Server med frisk finhakket koriander og båter av lime. 

Tips:
Sitrongress setter en nydelig smak på thailandske retter. Bank et sitrongress med en tresleiv eller lignende før du har det i gryta. Da vil smaken frigjøres lettere. La sitrongresset koke med og ta det ut før servering.

Her er en oppskrift på potetgryte med indisk vri

Se alt det andre du kan lage med poteter

Se alle de andre thai-rettene vi byr på

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen