Provencalsk hønsesuppe
Apéritif

Provencalsk hønsesuppe

Lag en suppe slik de gjør det i Provence. Du kan ta noen snarveier ved å kjøpe buljong og du kan bytte ut høna med grillet kylling.

Fremgangsmåte

Kok den hele høna etter denne oppskriften: Oppskrift på Hønsekraft

Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.

Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.

Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen.

Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.

Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.

Tips: I en travel hverdag kan du også bytte ut hjemmelaget kraft med en god buljong, og hønsekjøttet med grillkylling.

Se alt det andre du kan lage av en høne 

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt
Dagens rett
Rødløkspai med fetaost og sjampinjong

Med denne paien til middag behøver du ikke tenke på kjøtt

For den er mettende nok uten, og ikke minst smaker den veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene
+
Ukens vin

Med vin herfra får du sjeldent god valuta for pengene

Vinene fra denne produsenten er tydelig preget av arven fra franskmennene, så denne kan fint erstatte en bordeaux.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit
Dagens rett
Steinbit i wok

Slik setter du mye smak på middagen med steinbit

Når du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 3. mai i Oslo

Eksklusive toppviner fra Tyskland med utsikt over hele Oslo

Bistro Tolvte på toppen av Munch-museet viser sin strålende matlaging til viner fra fire av de aller beste produsentene i Tyskland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet
+
Tester
Pappvin til påsken 2023 - 340 bokser vurdert

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt dette bærekraftige formatet

Så mye godt og seriøst du kan velge blant, gjør at valget av vin i boks ikke lenger har noe med at den er lett å putte i feriebagasjen. Med på kjøpet sparer du miljøet for karbonutslipp.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her