Pulled laks med syrlig rødløk
Godfisk.no

Pulled laks med syrlig rødløk

Prøv pulled laks på grillen Det blir sikkert din nye grillfavoritt. Denne retten er saftig og har mye smak.

Fremgangsmåte

  1. Laks:
    Hakk korianderstilkene. Bladene sprarer du til pynt. Bland hakket koriander, soya, paprika, spisskummen og hakket hvitløk i en bolle.
  2. Legg laksen i en form og hell marinaden over. La stå minst en time.
  3. Ta laksen ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Grill eller stek kjøttsiden først. Snu deretter og grill eller stek skinnsiden, men da under lokk i 10 minutter.
  4. Legg laksen på et serveringsfat og «dra» den fra hverandre med en gaffel. Dryss korianderblader på.
  5. Syltet agurk:
    Skjær agurken med ostehøvel og bland med saltet i en bolle. La stå under press i ca 30 minutter. Klem ut væsken.
  6. Bland eddik, vann, sukker og krydder i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Ha oppi agurken og bland godt. La stå i minst 1 time. 
  7. Syrlig rødløk:
    Skjær løk i tynne skiver, ha på salt og lime. Bland godt og la stå i minst 1 time, eller helst over natten. 

Tips:
Server med rødløk, agurk, salat, rømme og brød eller ovnsstekt potet.

Skal du grille laks er oppskriftene her

Her finner du mange andre oppskrifter med laks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk
Dagens rett
Grillet biff med bulgursalat og tomat- og aprikossaus

Blir det grillvær i dag, fikser du middagen på et øyeblikk

Lukten av en saftig biff på grillen får tennene til å løpe i vann, og servert med en frisk sommersalat er dette en perfekt søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her