Laks:
Hakk korianderstilkene. Bladene sprarer du til pynt. Bland hakket koriander, soya, paprika, spisskummen og hakket hvitløk i en bolle. Legg laksen i en form og hell marinaden over. La stå minst en time.
Ta laksen ut av marinaden og tørk med kjøkkenpapir. Grill eller stek kjøttsiden først. Snu deretter og grill eller stek skinnsiden, men da under lokk i 10 minutter. Legg laksen på et serveringsfat og «dra» den fra hverandre med en gaffel. Dryss korianderblader på.
Syltet agurk:
Skjær agurken med ostehøvel og bland med saltet i en bolle. La stå under press i ca 30 minutter. Klem ut væsken. Bland eddik, vann, sukker og krydder i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Ha oppi agurken og bland godt. La stå i minst 1 time.
Syrlig rødløk:
Skjær løk i tynne skiver, ha på salt og lime. Bland godt og la stå i minst 1 time, eller helst over natten.
Tips:
Server med rødløk, agurk, salat, rømme og brød eller ovnsstekt potet.
Her finner du mange andre oppskrifter med laks
Skal du grille laks er oppskriftene her
Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig