Pulled pork med sennep og barbequesaus
Foto: Mari Svenningsen

Pulled pork med sennep og barbequesaus

Fyr opp grillen, ha pulled pork, sennep og barbequesaus klar. Det tar litt tid før alt er ferdig, men du kan glede deg til et fantastisk måltid.

Fremgangsmåte

  1. Smør inn benfri svinenakke med sennep. Fordel rub-a-dub grillkrydder rundt hele stykket.
  2. Sett i et steketermometer i svinenakken og grill den på indirekte varme (150 grader) på kullgrill til kjernetemperaturen viser 86 grader, ca. fem timer.
  3. Bruker du gassgrill, plasser en røykboks eller aluminiumsfolie med treflis på grillen de første to-tre timene. (Må mulig fylles opp igjen i løpet av tiden).
  4. Barbequesaus:
  5. Lag barbequesaus ved å løse opp sukker i varm kaffe. Tilsett ketchup og smak til med tabasco. La sausen stå en time før bruk.
  6. La svinenakken hvile i minimum 15-20 minutter etter at det er ferdig. Riv det møre kjøttet fra hverandre.
  7. Bruk gjerne engangshansker eller to gafler når du river kjøttet, da kjøttet er varmt.
  8. Server pulled pork med hot og deilig barbequesaus samt en frisk salat ved siden av.

Tips: Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".

Flere rretter med Pulled pork

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bjørn Tore Teigen (verdensmester i grilling

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her