Raclette
Foto: beats3

Raclette

Nå er raclette, som var nittitallets middagsfavoritt, tilbake hetere enn noen gang.

Fremgangsmåte

Kok potetene og del dem i skiver. Ha over smør. Bland godt og hold varm.

Del osten i 5 mm tykke skiver.

La vinaigrette ved å piske ingrediensene godt sammen. Ha i en bolle eller mugge. Eller vend den inn i salatbladene og server fra en større bolle.

Fordel de andre ingrediensene i skåler eller boller. Raclette er delemat, så alle setter sammen sin egen rett.

Du trenger et raclettejern som settes midt på bordet omtrent som en fondugryte.

Start med å gni inn jernene med hvitløksfeddene. Du kan enten legge ingrediensene på tallerkenen og bruke jernet til å smelte osten, eller du kan legge ost, potet- og epleskiver lagvis i jernet slik at alt smelter sammen. Så helles det over på tallerkenen og spises sammen med spekematen og de andre ingrediensene

Server raclette med sprøstekte bagetter. 

Tips: Valnøttene blir ekstra gode om de ristes med litt honning i en varm pannen noen minutter. 

Her er oppskriften på fullt raclettemåltid

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her