Raclette
Foto: beats3

Raclette

Nå er raclette, som var nittitallets middagsfavoritt, tilbake hetere enn noen gang.

Fremgangsmåte

Kok potetene og del dem i skiver. Ha over smør. Bland godt og hold varm.

Del osten i 5 mm tykke skiver.

La vinaigrette ved å piske ingrediensene godt sammen. Ha i en bolle eller mugge. Eller vend den inn i salatbladene og server fra en større bolle.

Fordel de andre ingrediensene i skåler eller boller. Raclette er delemat, så alle setter sammen sin egen rett.

Du trenger et raclettejern som settes midt på bordet omtrent som en fondugryte.

Start med å gni inn jernene med hvitløksfeddene. Du kan enten legge ingrediensene på tallerkenen og bruke jernet til å smelte osten, eller du kan legge ost, potet- og epleskiver lagvis i jernet slik at alt smelter sammen. Så helles det over på tallerkenen og spises sammen med spekematen og de andre ingrediensene

Server raclette med sprøstekte bagetter. 

Tips:
Valnøttene blir ekstra gode om de ristes med litt honning i en varm pannen noen minutter. 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 205 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen