Ta reinsdyrfileten ut av kjøleskapet i god tid slik at kjøttet får temperert seg før du steker det.
Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper.
Brun fileten i smør i en varm panne. Legg den over i en ildfast form.
Stikk inn et steketermometer og stek fileten på 125 grader i 15 – 20 minutter eller til kjernetemperaturen viser 60 - 65 grader. La fileten hvile noen minutter før den skjæres opp.
Kok opp sukker og eddik. Ha i stjerneanis, kanelstang og rødvin, kok opp og la koke et par minutter.
Legg i plommene med skinnet ned, skru ned varmen og småkok til plommene er møre, men ikke bløte.
Ta ut halvparten av plommene og mos resten i sausen. Kok videre inn til halv mengde. Sil sausen.
Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Rett før servering pisker du inn kaldt smør i terninger litt etter litt og smaker til med salt og pepper.
Tilsett smør og mos blomkålen med en stavmikser. Spe med fløten til passe konsistens og smak til med salt og pepper.
Dryss over sukker mot slutten av steketiden. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Ta skinnet av plommene og varm dem i sausen rett før servering.
Server skiver av reinsdyrfilet med blomkålpuré, stekte persillerøtter, plommesaus og poteter med friske urter.
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig