Reke- og torskekabaret

Ingredienser
pose lys aspik / buljonggele
Ca 200 g torskefilet uten skinn og ben
1 ts salt
ca 150 g rensede reker
1 liten bukett brokkoli
10-12 små asparges ( kan sløyfes)
1/ 2 liten pose frosne grønne selskapserter
Egg og reker til servering.

Urtedressing:
2 dl lett crème fraiche
2-3 ss majones
1 ts dijonsennep
saft av 1/ 2 sitron
frisk persille og ev litt frisk estragon
salt, pepper
Kjør sammen til en ¿grønn¿ dressing i en hurtigmikser.

Fremgangsmåte

Lag aspik etter anvisning på posen, erstatt evt litt av vannet med hvitvin, tørr sherry eller sitron.
Dryss torsken med salt og la den ligge med saltet 20-30 min før torsken trekkes i kokende usaltet vann i 6-8 min. Ta opp fisken og la den renne godt av seg.
Del brokkoli opp i små buketter og kok i lettsaltet vann i 2 min, avkjøl i iskaldt vann. Asparges trekkes i kokende vann ca 1 min, avkjøl i kaldt vann, det samme gjelder for grønne erter. La grønnsakene renne godt av seg.
Brukes reker i lake, hell av laken og skyll rekene under rennende kaldt vann.
Lag kabaret i rund eller avlang form.
Legg lagvis reker, fisk og grønnsaker. Hell over avkjølt aspik. Sett kaldt til neste dag.
Server med kokte egg, i båter og evt mer reker og en god dressing.

Sendt inn av Anne Tove Bakk

Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her