Ribbe hoi sin
Foto: Astrid Hals, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Ribbe hoi sin

Lag ribbe med smak av Kina. Den vil overraske deg og resten av familien. Her oppskriften du nok vil lage flere ganger.

Fremgangsmåte

Ribba:
Kok opp alle inrediensene, unntatt korianderen, til marinaden til sukkeret er helt oppløst. Tilsett hakket koriander til slutt.

Pensle ribba med marinaden noen timer i forveien, helst dagen før.

Sett ovnen på 200 grader. Ha 2-3 dl vann i en langpanne og stek ribba i denne med svoren ned ca 1 time. Ha gjerne en tallerken under midten.

Pensle ribba med marinaden igjen og snu ribba og legg den på rist. Sett rista over langpanna i ovnen og stek i ca 1 time til. Pensle underveis med marinaden. Sett evt. under grill de siste munttene for å få sprø svor. Sørg for at det alltid er litt vann i langpanna.

Grønnsaker:
Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.

Stek løk og sjampinjong i en wokpanne til det er gyllent, tilsett de andre grønnsakene. Stek til aspargesen er så vidt mør. Tillsett kraften fra langpanna, og smak evt til med soyasaus, litt sesamolje og pepper/chili. Jevn med maisena om nødvendig.

Bland grønnsakene med eggnudlene, og ha over hakket koriander og en neve cashewnøtter.

Server ribba i relativt tynne skiver med grønnsakene til.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Randi Sørli Røine

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning
Dagens rett
Pasta med røykt skinke og rød pesto

Pasta med røykt skinke og et glass rød pesto gir feriestemning

Skinke, pasta og røde pesto er en god trio for et enkelt og avslappende feriemåltid, men uten at du må gi slipp på den gode smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU juli 2022

Chablis i 2020-årgang blir ikke bedre enn dette

Når chablis endelig kommer i den forfriskende men også superseriøse 2020-årgangen, blir det fest. Det er noen av i alt 920 nyheter på Vinmonopolet som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her