Fjern ribbena og skjær ribben i ca. 2 cm tykke skiver. Krydre skivene lett med salt og pepper. Snitt i svoren flere steder så den ikke krøller seg ved steking.
Stekes i langpanne i ovn, høy varme/grill, i olivenolje ca. 10 minutter på hver side. Pass på at den ikke blir brent. Dekk gjerne formen med aluminiumsfolie så spruter ikke fettet ned ovnen.
Soppen og brekkbønnene skjæres i store biter og wok-es i noen minutter på middels varme sammen med olivenolje, oystersauce og litt soyasaus.
Legg de stekte ribbeskivene på fat og strø soppen over.
Lag saus av smør og hvetemel som du sper med stekesjyen fra ribbe- og soppstekingen, evt. litt buljong eller kraft. Smak til med rømme, salt og pepper.
Serveres med mandelpoteter og rosenkål som er trukket ca. 5-6 minutter.
Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig