Rock'n Roll kylling med chilisaus og ovnsstekte poteter
Foto: littleclie

Rock'n Roll kylling med chilisaus og ovnsstekte poteter

Kyllinglår og ovnsstekte poteter som bader i en hjemmelaget chilisaus er rock'n roll i all sin enkelhet. Ha gjerne en salat på lur.

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllinglårene på begge sider i stekepanne med litt olje slik at den får en fin bruning.
  2. Dryss over salt og pepper.
  3. Skjær potetene i båter, ha hvitløk og litt olivenolje over samt salt og pepper.
  4. Bak i ovnen ved 180 grader i 15 minutter.
  5. Sett samtidig kyllinglårene i ovnen og etterstek disse også i 15 minutter.
  6. Skru opp varmen til 200 grader for at poteter og kyllinglår skal få ekstra sprø overflate. 
  7. Saus:
  8. Finhakk rødløk og hvitløk.
  9. Stek lett i smør i panne.
  10. Tilsett appelsinjuice, honning og chilisaus.
  11. La stå og trekke/koke inn  på svak varme i 7-10 minutter.
  12. Server med en frisk salat.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her